2017. november 6., hétfő

VITAMIN OLIMPIA

Németh Anna Eliza (7.b)

VITAMIN OLIMPIA

A Veteményeskertben nagy a sürgés-forgás, hiszen hamarosan kezdetét veszi a gyümölcsök és zöldségek legnagyobb eseménye, az olimpia.

– Lilla, készüljön, indulunk élőben! - figyelmezteti Kamerás Karalábé mindenki kedvenc műsorvezetőnőjét, aki gyors hajigazítás után máris készenlétben áll, hatalmas vigyorral az arcán. – 3… 2… 1… és felvétel!

– Jó napot kívánok, tisztelt hölgyeim és uraim, Lédús Lilla jelentkezik élőben a Veteményeskertből, ugyanis nemsokára kezdetét veszi a híres-neves gyümölcs- és zöldségolimpia!

Eddig hatalmas hangzavar volt, ám most mintha megfagyott volna a levegő, mindenki elhallgatott. Érdeklődő szempárok tucatjai nézték Lillát, aki majd kibújt a bőréből az izgatottságtól.

– A versenyzők a hagyományokhoz híven idén is hat számban mérettetik meg magukat. A legjobbak bekerülhetnek a Szakácsok Olimpiájának alapanyagai közé, ami azért, valljuk be, nem kis dicsőség! Kezdődjék az ünnepélyes megnyitó a résztvevők szín- és ízpompás felvonulásával! Micsoda színek, micsoda ínycsiklandozó illatok, és milyen elbűvölő, falatozásra ingerlő formák!

A közönség hatalmas üdvrivalgással fogadja az idei év versenyzőit és csapataikat; a szivárvány minden színének képviselői integetnek: csonthéjasok és bogyósok, déligyümölcsök és hazaiak, föld alatt és föld felett lakók, szárasak és levelesek, levesnek, főzeléknek és salátának valók, nyersen és főve fogyaszthatók – jó barátságban és összhangban, egymást kiegészítve vonulnak végig a bársonyos füvön.

– Bármelyiküket szívesen látnák az asztalukon, ugye? Ám sajnos csak egy győztes lehet. Miközben sztárjaink végigvonulnak a színpadon, az ízek, illatok és színek kategóriájának résztvevői készülődjenek lélekben, hiszen ők lesznek az első kategóriánk ezen a csodás napon! Kíváncsi leszek, beteljesednek-e a jóslatok, és hamvas arcú Barack Barbara valóban bajnok lesz-e idén. Kétségkívül ő az egyik legédesebb versenyzőnk!

Miután a színforgatag visszavonult a kulisszák mögé, a versenyzést megkezdő kategória résztvevői kötelességtudóan bevonultak a közönségük nagy örömére.

- Kérném az indulókat, hogy sorakozzanak a kijelölt vonalnál. A zsűrizésben Válogatós Vilmos, a kert tulajdonosának fia lesz a segítőnk. Vili, nem irigyellek, nehéz dolgod lesz! Nézzünk csak végig a versenyzőkön! Közeledik a náthaszezon, ha te is beleesnél esetleg, tudd, kihez kell fordulni! Vöröshagyma Valéria tökéletes megoldás erre a problémára, és mellette még gyönyörű is! Elbűvölő íze és illata könnyeket csal mindenki szemébe! Ha Sárgadinnye Sándor is megtalálható a konyhádban, ásványi anyagokból nem szenvedsz hiányt, abban biztos lehetsz! Rebarbara Rebekát, a tavaszi tisztítókúrák közkedvelt zöldségét is itt tudhatjuk köreinkben. Elég a fecsegésből, hiszen ha az összes jó tulajdonságot végigmondanám, itt ülnénk estig. Kezdődjön hát!

Lilla mögött konfettizápor árasztja el az eget, amit a közönség őrjöngve fogad.

– Versenyünk ebben a pillanatban kezdetét veszi! Vilmos gondolkodik, alaposan megvizsgál minden egyes gyümölcsöt és zöldséget...

 Szakértő módon végigmegy az összes résztvevőn, szemügyre vesz és megszagol mindenkit. A közönség lélegzet visszafojtva várja a fejleményeket.

– És... MEGVAN AZ EREDMÉNY! Barbi elbűvölő alakjának és ínycsiklandozó illatának még egy ilyen válogatós gyerek sem tudott ellenállni.

 A közönség vidáman fogadja hírt.

– Barbi, ha visszatértél a verseny utáni sokk-hatásból, gyere ide, kérlek, beszélgessünk egy kicsit!

Az őszibarack mosolyogva megy Lilla mellé, majd a kezébe fogja a mikrofont.

– Szia, Lilla, örömmel beszélgetek veled!

– Mesélj egy kicsit magadról! Pontosan honnan származol?

– Őseim Kína középső és északi részén kezdték meg pályafutásukat, azóta már világszerte elterjedtünk. Én személy szerint a Mecsek lankáiról származom.

– Miért tudnád ajánlani azt az embereknek, hogy fogyasszanak minél több őszibarackot?

– Bőrszépítő hatásunk van. Nem véletlenül mondják a fiatal, egészséges arcbőrre, hogy hamvas, mint egy barack. Ez mellett a csontépítést, valamint a szívműködést is nagyban elősegítjük. Serkentjük a köröm- és a hajnövekedést is.

– Ez mind szép, de minden jóban van valami rossz is, ugye?

– Természetesen a mi fogyasztásunkat sem szabad túlzásba vinni, mert az elsavasodáshoz vezethet.

– Köszönöm az interjút, Barbi, most pedig menj, ünnepelj! Ne maradjanak le következő adásainkról sem, melyeket szintén élőben közvetítünk a Garden Channel műsorán! További egészséges napokat kívánunk, a mihamarabbi viszont harapásra!


Írta: Németh Anna Eliza,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése